DOWN SIZE, UP CYCLE

Home

When creative director at Marimekko Rebekka Bay and her husband Ricky Nordson decided to scale down their lives and living space, they knew their new Copenhagen apartment would require tailor-made design solutions. They turned to Louise Sigvardt and Marcus Hannibal of Bunn Studio, with whom they had worked before, to devise ways of making a smaller space both liveable and aesthetically in line with the couple’s pared-down style. “There’s something really special about working with people who know you,” says Bay, “because you don’t have to explain yourself too much.”
Apart from cleverly placed storage (a pantry as part of the back stairs), they played with scale and framing, introducing Japanese-style elements such low-to-the-ground furniture and revealing the old beams to expand volumes and to soften the strict geometry at the base of the concept, a mix of Scandinavian architecture and Donald Judd.
Extensive use of Oregon pine, light oak floorboards and linoleum on doors combined to give a sense of tactility, layers and the passage of time that is unusual for a full renovation. The result was “a completely new home that didn’t feel new”, says Bay, and spaces that fit the way they live their lives.

Read more in Ark Journal VOLUME X.

WORDS REBECCA THANDI NORMAN
PHOTOGRAPHY ANDERS SCHØNNEMAN
ART DIRECTION PERNILLE VEST
THE REAL PHILLIP LIM

THE REAL PHILLIP LIM

Phillip Lim has changed. The designer sees beauty in another way and his simple beachside shack on Long Island was a catalyst to a shift in perspective and priorities.

read more
MAKERS OF MEMORIES

MAKERS OF MEMORIES

Finding balance through contrast is at the heart of the architectural and design practice of Fanny Bauer Grung and David Lopez Quincoces. Past and present. Simple and rich.

read more

DOWN SIZE, UP CYCLE

Home

When creative director at Marimekko Rebekka Bay and her husband Ricky Nordson decided to scale down their lives and living space, they knew their new Copenhagen apartment would require tailor-made design solutions. They turned to Louise Sigvardt and Marcus Hannibal of Bunn Studio, with whom they had worked before, to devise ways of making a smaller space both liveable and aesthetically in line with the couple’s pared-down style. “There’s something really special about working with people who know you,” says Bay, “because you don’t have to explain yourself too much.”
Apart from cleverly placed storage (a pantry as part of the back stairs), they played with scale and framing, introducing Japanese-style elements such low-to-the-ground furniture and revealing the old beams to expand volumes and to soften the strict geometry at the base of the concept, a mix of Scandinavian architecture and Donald Judd.
Extensive use of Oregon pine, light oak floorboards and linoleum on doors combined to give a sense of tactility, layers and the passage of time that is unusual for a full renovation. The result was “a completely new home that didn’t feel new”, says Bay, and spaces that fit the way they live their lives.

Read more in Ark Journal VOLUME X.

WORDS REBECCA THANDI NORMAN
PHOTOGRAPHY ANDERS SCHØNNEMAN
STYLING PERNILLE VEST
SIGN UP FOR NEWSLETTER
instagram
TERMS AND CONDITIONS
© ARK JOURNAL 2021